Monday, 26 August 2013

Persiapan untuk anak kedua

Alhamdulilah harini dah masuk minggu yang ke 30 usia kandungan ku... Tinggal lagi beberapa minggu untuk menyambut kedatangan orang baru dalam hidup kami. Persiapan sehingga kini kalo ikutkan dah almost 60%.. Tapi kali ni takdelah beriya dan se excited macam Adam Bam Bam dulu... skrg banyak benda boleh recycle balik. Cuma beli apa yang patut dan beberapa helai baju warna PINK.. Excited PINK!!!!



My BAM BAM ADAM

Nak story sedikit pasal shaklee, setelah hampir 2 minggu cuti raya.. aku macam mengabaikan pengambilan vitamin2 kesayangan ku... sebab apa? sebab before balik raya tu semua vitamin dah habis. Hanya tinggal Vit-Lea sahaja...Balik kampung usah cerita lah memang makan tak ingat dunia. Kalo kat Sarawak kek Lapis n Air Gas dah memang wajib ada... so disitu nampak sgt aku tergugat dan mengabaikan kesihatan bayiku.. tp balik jer Semenanjung dah tekad nak jaga pemakanan, bukan apa baby dalam kandungan semakin hari semakin membesar dan memerlukan makanan yang sehat utk tumbuhsarannya... Kawan2 jangan ikut macam saya ok..

Nak share kat kawan2.. Vitamin Shaklee yang saya amik masa ni adalah ... Vit-Lea, Omega, B-Compleks, Ostematrik dan ESP... Semoga aku ni terus rajin dan Konsisten Makan vitamin2 tu. hihihihihi...

Cukup dulu sampai sini yea... Pasni nak update pasal kebaikan ambik shaklee sepanjang tempoh aku hamil anak kedua...




 

2 comments:

  1. Replies
    1. heheheh... excited tengok org komen... nak belajar lagi ni...

      Delete